Smart industry

Een begrip dat inmiddels volop gonst in diverse wereldwijde industriesectoren. De kern: met slimme ict en nieuwe verbindingen zorgen voor efficiëncy en innovatie in de maakindustrie. En laat dat nu nét in de genen zitten van Achterhoekse ondernemers! Daarom presenteert de Achterhoek zichzelf vanaf nu als SmartHub Achterhoek. Een regio die rijk is aan toonaangevende, innovatieve maakbedrijven met internationale allure.

De Achterhoek heeft het klimaat bij uitstek voor de ontwikkeling van smart industry. Ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen werken er al jaren intensief samen om baanbrekende product- en procesinnovaties te realiseren. Tot voor kort was dit misschien het best bewaarde geheim van de regio, maar met SmartHub Achterhoek is het besluit genomen om deze innovatiekracht wereldkundig te maken.

Ontwikkeling vraagt om talent. Daarom krijgt jong hoger opgeleid talent volop de kans een prominente rol te spelen bij de smart industry-ontwikkelingen. Talloze bedrijven bieden uitdagende stages, afstudeeropdrachten en startersfuncties. In een speciaal Talent Program komen talenten van verschillende Achterhoekse bedrijven bijeen, wordt kennis uitgewisseld en leren ze van best practices bij andere smart industry-bedrijven.

smarthubGa naar de website van SmartHub Achterhoek