Al meer dan 20 jaar is Peter Riethorst met zijn bedrijf Uniwarm gevestigd op het Werkveld. Bijna was zijn bedrijf vanwege ruimtegebrek verhuisd naar Zutphen, maar toen 5,5 jaar geleden het pand aan de Netwerkweg 3a te koop kwam, bleek dat een perfecte locatie. 

“Hoewel we hier eigenlijk ook alweer uit ons jasje zijn gegroeid,” vertelt Peter. Inmiddels huurt hij op twee andere plekken op het Werkveld opslagruimte. “Samen met mijn broer Jurgen Riethorst, ook hier op het Werkveld gevestigd, hebben wij hier een stuk grond gekocht om nieuw te bouwen.” Een plek waar ruimte is voor alle voorraad én om te groeien zit dus in de pijplijn.

Compleet pakket

Uniwarm is leverancier en innovator op het gebied van klimaatsystemen voor vloer, wand en plafond. “Mijn vader had een bedrijf gevestigd op het Werkveld en maakte vloerverdelers. In 2001 ben ik begonnen met Uniwarm, naast het bedrijf van mijn vader en direct na mijn opleiding. Ik wilde een completer pakket bieden op het gebied van vloerverwarming,” vertelt Peter. Inmiddels is het productpakket een stuk breder geworden. “We hebben alles op het gebied van vloer-, wand- en plafondverwarming. Daarnaast zijn we eigen producten gaan ontwikkelen.” Peter noemt zijn bedrijf dan ook ‘sterk innovatief’. In de afgelopen 20 jaar heeft Peter een team van momenteel 12 medewerkers om zich heen verzameld. 

Voelsprieten voor innovaties

“Wij leveren altijd via installateurs en dealers. Onze doelgroep is eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met renoveren of bouwen. Soms komen we ook zelf bij de klant om die te adviseren, maar leveren we aan installateurs en dealers.” Met voelsprieten voor de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied is Peter altijd bezig met innovatie en nieuwe producten. “Duurzaamheid en energieverbruik zijn natuurlijk actuele onderwerpen. We komen voortdurend met nieuwe producten,” vertelt hij. “Ook houd ik heel goed in de gaten wat er in de markt gebeurt. Zo is de nieuwste aanvulling op ons assortiment een wandverwarming gemaakt van oud, gerecycled papier en carbon. Dit product kan je aanbrengen op bestaande wanden en heeft ongeveer dezelfde dikte als behang. Hierdoor is het eenvoudig toe te passen zonder dat een grote verbouwing nodig is.” 

Nieuwe oplossingen bedenken

Voor elke situatie de juiste oplossing bieden is wat Uniwarm graag waar wil maken. Dat betekent in hun geval dat er soms nieuwe oplossingen bedacht moeten worden. “Ons nieuwste product is vloerverwarming gemaakt op een bio-based plaat van stro.” Ze spelen daarmee in op de vraag van de markt en verkleinen tegelijkertijd de CO2-voetafdruk. “Wij produceren alle eigen ontwikkelde producten zelf, in samenwerking met mijn broer Jurgen van RIHO Climate Systems. Er komt bovendien steeds meer vraag naar regionale producten, om allerlei redenen. Ook daar spelen wij op in,” vertelt Peter. 

Maatschappelijke functie

Ook de maatschappelijke functie van zijn bedrijf vindt Peter belangrijk. “Onze medewerkers komen allemaal uit de buurt en hebben ook een omvangrijk privéleven. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn bij zowel de medewerkers als de omgeving. Daarom sponsoren wij ook lokale initiatieven en is vitaliteit ook een belangrijke pijler. We organiseren leuke uitjes met het team om de betrokkenheid te vergroten.” 

Waarom Werkveld?

Wat maakt het Werkveld nou zo’n fijne locatie? “Het bevalt mij ontzettend goed op het Werkveld. Ik vind het een fijne, rustige en schone locatie. Het is veel netter dan de meeste industrieterreinen in Nederland.” De open bedrijvendag die in het voorjaar van 2024 georganiseerd gaat worden is ook een mooi initiatief vindt Peter: “Het is een laagdrempelige manier om mensen een kijkje in de keuken te laten nemen.” Ook benadruk je hiermee de maatschappelijke functie waar Peter over vertelde.

Kijk voor meer informatie op

www.uniwarm.nl.