Wie ben je en wat doe je?
‘’Ik ben Arjan Mombarg, 50 jaar en ex-prof marathonschaatser en skeeleraar. Sinds 2007 ben ik mede eigenaar van Free-wheel schaatsen en skeelers, MenM-iceskate en Free-wheel organisatiebureau. Sinds 1 januari 2019 ben ik me volledig gaan richten op het onderdeel schaatsen, skeelers en MenM-iceskate. Mijn broer Raijmond houdt zich nu bezig met Free-wheel organisatiebureau.
Wel delen we nog samen het pand aan de Netwerkweg. MenM-iceskate is een groothandel. We verkopen ons eigen merk schaatsen aan 30 schaatswinkels in Nederland en ook aan een aantal in Zweden, Noorwegen, Finland en Oostenrijk.

Voor jullie komt het drukke seizoen er weer aan. Hoe zien voor jullie deze maanden eruit?
‘’Het schaatsseizoen is alweer een tijdje bezig, dat begint al in juli. Dan staan de toppers namelijk al op het zomerijs in het buitenland of in Heerenveen. Schaatsen prepareren voor profschaatsers is heel precies werk en kost enorm veel tijd. Vanaf september komen ook de recreanten weer voor nieuw materiaal en het slijpen om de schaatsen te laten ronden (radius slijpen) en scherp te slijpen.

De verkoop aan recreanten loopt vaak door tot einde van het jaar. In December zijn we druk met de voorbereidingen voor “de Weissensee”. Op dit bergmeer in Oostenrijk wordt jaarlijks een twee wekelijks schaatsevenement georganiseerd met meerdere toertochten en wedstrijden. Wij zijn daar als MenM-iceskate vertegenwoordigd met verhuur- en verkoop van materiaal.

Waar richten jullie je in de zomerperiode op?
“Dan houden we ons vooral bezig met de verkoop van professionele skeelers maar ook inlineskates voor beginners tot gevorderden. In de zomer is het qua verkoop gemiddeld rustiger dan in de winter. We hebben dan ook de tijd om de MenM schaatsen te maken zodat we deze in de winter kunnen leveren.”

Wat vinden jullie prettig aan jullie locatie op ’t Werkveld?
De locatie op ’t Werkveld is voor ons perfect. Klanten kunnen de skates of skeelers direct testen want we hebben mooi asfalt voor de deur en  het is veel minder druk dan in het dorp. Ook is de gelegenheid om te parkeren hier heel goed.  Mijn klanten zitten vooral in de regio’s Zwolle, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en Enschede. Dan ligt Vorden best centraal. Maar inmiddels weten ook mensen uit andere delen van Nederland de weg naar ’t Werkveld steeds beter te vinden.”

Hoe ervaren jullie de samenwerking met de andere ondernemers op ’t Werkveld?
‘’Ik ken wel veel ondernemers die gevestigd zijn op ’t Werkveld en hier kan ik het prima mee vinden maar van samenwerking is niet echt sprake. Ik ben eigenlijk niet zo op de hoogte van waar de projectteams van ’t Werkveld zich mee bezig houden. Hier liggen voor mij misschien nog wel kansen in de toekomst.”